Thom van Elk

Je wordt bij Hoppenbrouwers vrijgelaten om je dag zelf in te plannen en je eigen takenpakket te ontwikkelen.

Thom van Elk is 2,5 jaar geleden aan de slag gegaan als BIM modelleur. De kennis die hij bij zijn studie had opgedaan, kon hij bij Hoppenbrouwers toepassen in de praktijk. Deze samenwerking heeft Thom veel ontwikkelingskansen geboden, waardoor hij zich heeft weten te vormen tot een echte vakspecialist.

Vakkennis in de praktijk opdoen

Thom heeft snel vakkennis opgedaan bij Hoppenbrouwers. Dit begon allemaal bij een project voor Van Mossel: “Vanuit Hoppenbrouwers verzorgden we het ontwerp voor de totale werktuigbouwkundige installaties. Onder begeleiding van een ervaren engineer heb ik destijds mijn eerste stappen mogen zetten in de modellering. In eerste instantie hebben we mijn basiskennis van de installatietechniek bijgespijkerd, om vervolgens het diepe in te springen. Er werd van ons verwacht om zelfstandig te kunnen werken. Dat was een flinke, maar mooie uitdaging en heeft enorm bijgedragen aan mijn ontwikkeling. Zowel op professioneel, als persoonlijk vlak.”

Gevarieerde werkdagen

“Toen ik begon bij Hoppenbrouwers was mijn werkdag opgebouwd uit het modelleren in Revit, het maken van berekeningen als druk- en warmteverliesberekeningen en het overleggen met collega’s. Toch zag mijn werkdag er nooit hetzelfde uit. Je wordt bij Hoppenbrouwers namelijk vrijgelaten om je dag zelf in te plannen. Bovendien laat Hoppenbrouwers je heel vrij in het ontwikkelen van je eigen takenpakket. Door de jaren heen heb ik er verschillende verantwoordelijkheden bij gekregen. Zelf ben ik bijvoorbeeld inmiddels, naast modelleur, BIM coördinator. Dat houdt in dat ik me bezighoud met een stukje planning van ons team.”

De voordelen van BIM

Tegenwoordig draait Thom als BIM coördinator veel mooie projecten. Op dit moment modelleert hij een project voor ASML. Thom: “Bij ASML zijn we bezig met een complete renovatie van een kantoorpand. Wij ontwerpen daar de complete installatie met Revit. Dat gaat volledig volgens de BIM methodiek. Wekelijks hebben we overleggen met de verschillende aannemers en hebben we clashsessies om tot een zo goed mogelijk ontwerp te komen. Daarnaast vraagt ASML ook een hele hoop gegevens die wij in ons model moeten verwerken, zodat zij als het straks gerealiseerd is ook onderhoud kunnen doen.”

 

BIM levert in dit soort trajecten veel op voor Hoppenbrouwers. Thom: “Het is echt een voordeel binnen het bouwproces. Waar voorheen op de bouw zelf veel tijd nodig was met het inlezen en het ter plaatse herzien van tekeningen, is die tijd nu geminimaliseerd. We halen de focus van de bouw af en halen die naar binnen. Zo zorgen we ervoor dat het ontwerp van een gebouw met de realisatie goed uitgedacht is, waardoor we geen clashes hebben met andere installaties. Dat bespaart veel tijd en tijd is ook geld, dus in die zin bespaart het ook kosten. Daardoor wordt er ook flink bespaart op faalkosten.”

Gezellige werksfeer

“Het uitvoeren van deze trajecten doen we samen met een groot en gezellig team”, vertelt Thom met een lach. “Binnen het team hebben we veel contact met elkaar, waardoor het voelt alsof we met een klein bedrijfje binnen een gigantisch bedrijf aan het werk zijn. Daarin komt de familiesfeer van Hoppenbrouwers wel naar voren. We doen veel met ons team. We zijn goed op elkaar ingespeeld, doordat iedereen goed op de hoogte is van zijn eigen taken en verantwoordelijkheden. Dat maakt een hele positieve werksfeer.”

Word jij de nieuwe collega van Thom?

Bekijk alle vacatures

Interessante info?
Deel met jezelf of anderen