Sprong in het diepe
Het is nogal wat. Na 30 jaar switchen van werkgever. Maar Ron deed het. “Ik vond het wel spannend”, vertelt Ron. “Die beslissing is dan ook niet over één nacht ijs gegaan. Achteraf had ik het misschien veel eerder moeten doen.” Want het gevoel was direct goed. Een opmerking op een Facebookbericht -een post van Hoppenbrouwers- leidde tot een introductieavond en die leidde weer tot een gesprek aan tafel. “En dat gesprek was zo prettig, dat ik genoeg geprikkeld was om daadwerkelijk te solliciteren”, aldus Ron. En zo kwam het dat hij na 30 jaar zijn functie als chef-monteur neerlegde en voortaan door het leven gaat als uitvoerder bij Hoppenbrouwers Techniek Breda. oen hij jong was, volgde Robert een opleiding elektrotechniek. Om vervolgens zijn koksdiploma te halen. Jarenlang kookte hij voor alles en iedereen. Zijn laatste baan als sous-chef bij een verzorgingstehuis was mooi, maar door het sluiten van de keuken moest hij op zoek naar iets anders. Zijn interesse in techniek dreef hem naar een nieuwe carrière. Robert: “Ik solliciteerde hier en daar op technische functies, maar kreeg geen voet tussen de deur. Toen ik op de verjaardag van mijn zwager een vriend van hem sprak die projectleider bij Hoppenbrouwers is, begon het balletje te rollen. Een gesprek was snel gepland en ik voelde dat ook Hoppenbrouwers enthousiast was over mijn zij-instroom plannen.”