Werktuig-
bouwkunde

Handen uit de mouwen! Dat doen we binnen de werktuigbouwkunde voor het beste klimaat in nieuwbouw- en renovatiepanden. Of het gaat om verwarmingsinstallaties in kantoorpanden of ventilatie in een distributiehal. Alles om onze klanten comfortabel te laten leven en werken. Kom alles te weten over onze vacatures in de werktuigbouwkunde.

Hier ben je mee bezig

Het beste klimaat organiseren voor nieuwbouw- en renovatiepanden, verwarmingsinstallaties in kantoorpanden of om ventilatie in een distributiehal. De projecten waar onze teams binnen de werktuigbouwkunde mee aan de slag gaan zijn divers. Ieder gebouw vraagt om een andere kijk, een verfrissende oplossing en vernieuwende producten. Dat vergt creativiteit en goede samenwerking binnen het team.

 

Deze functie is tof omdat:

 • Je werkt aan complexe installaties.
 • Je bent bezig met verfijnde technieken.
 • Je bedenkt duurzame, technische oplossingen.

Welke werktuigbouwkunde vacature is geschikt voor jou?

Een werktuigbouwkunde vacature kan bij iemand passen om verschillende redenen, afhankelijk van het niveau van opleiding en de functie-eisen. Er zijn verschillende functies beschikbaar binnen de werktuigbouwkunde, zoals projectleider, engineer, calculator en servicemonteur, die elk verschillende vaardigheden en interesses vereisen.

 

Afhankelijk van jouw persoonlijke interesses en vaardigheden kan er een vacature zijn die aansluit bij jouw ambities. Zo kan een projectleider goed zijn in het plannen en coördineren van projecten, terwijl een engineer juist technisch onderlegd is en complexe problemen kan oplossen. Een calculator moet goed kunnen werken met cijfers en kostenberekeningen maken, terwijl een installatiemonteur technisch onderlegd moet zijn en machines en installaties kan installeren, onderhouden en repareren. Kortom, er is voor iedereen wel een passende vacature als werktuigbouwkundige.

Waarom kiezen voor Werktuigbouwkunde?

Henry

"Ik houd van de afwisseling om me zowel bezig te houden met complexere utiliteitsprojecten met veel engineeringswerk, als het begeleiden en aansturen van een team."

Lees Henry's verhaal

Niels

"Zonder elkaar kunnen we geen succesvolle projecten opleveren. We hebben elkaar allemaal hard nodig."

Lees Niels' verhaal

Mario

"Mijn doel is om de werktuigbouwkundige installaties op de kaart te zetten".

Lees Mario's verhaal

Complexe utiliteitsprojecten vs. kortlopende projecten

Binnen de werktuigbouwkunde maken we onderscheid tussen complexe utiliteitsprojecten en kortlopende projecten. Voor de complexe installaties gaat het vaak om projecten van een halfjaar tot een jaar. Bij dit soort opdrachten werken we vaak nauw samen met onze andere disciplines, zoals Elektrotechniek. Of met een externe partij. Goede communicatie, een flexibele houding en snel schakelen zijn bepalende factoren.

 

 

Daarnaast kent team Werktuigbouwkunde een apart team voor kortlopende projecten. Daarin vind je uitdaging in ad hoc opdrachten aannemen, kortere bouwtijd en kortlopende klussen. Denk aan het vervangen van een ketel in een nieuwbouwpand.

Wij zijn van alle markten thuis. Leuk, want zo kies jij welke markt je het best past.

 • Kantoren
 • Gemeente & Overheid
 • Ziekenhuizen
 • Distributie & Logistiek
 • Onderwijs
 • Zorg & Woningbouw
 • Recreatie & Amusement
 • Retail
 • Industrie
 • Water & Infra

 

Vind je droombaan in Werktuigbouwkunde

Bekijk alle vacatures

Onze vestigingen

Hoppenbrouwers staat nooit stil, dus jij ook niet. We ontwikkelen en groeien continu. Daar nemen we jou in mee. Er is altijd wel een vestiging bij jou in de buurt. 

Een keer op de koffie? Dat kan!