Werken als Projectleider elektro- techniek?

Ieder project heeft een projectleider nodig. Iemand die het team aanstuurt, het overzicht bewaart, resultaatgericht werkt en ervoor zorgt dat de oplevering van het project succesvol is. Je beschikt over zowel technische als organisatorische skills. Een projectleider elektrotechniek heeft de leiding over E-projecten. E-projecten zijn gericht op elektrotechnische installaties. Jouw team is verantwoordelijk voor het installeren en onderhouden van regel- en bedieningsapparatuur, verlichting of zonnepanelen bijvoorbeeld. Onder jouw begeleiding ontstaan de mooiste elektrotechnische hoogstandjes. 

Elektrotechnisch projectleider

De functie projectleider elektrotechniek is een veelzijdige functie. Aan de ene kant informeer, adviseer en coördineer je de klant, en aan de andere kant stuur je jouw team aan. Het doel is het realiseren van een kwalitatief en rendabel project waar de klant zeer tevreden over is. Een goede projectleider beschikt over uitgebreide elektrotechnische kennis. En naast kennis van zaken zijn je communicatieve skills ook dik in orde. Je bent nauw betrokken en weet jouw team te motiveren. Zowel klanten als collega’s weten je snel te vinden als ze vragen hebben over de elektrotechnische projecten waar jij het aanspreekpunt voor bent.

Wat doet een projectleider?

Met een projectleider aan boord weet je zeker dat er iemand de eindverantwoordelijkheid neemt voor de oplevering van een project. Het opstellen van de begroting, voorbereiden en plannen van een project, verdelen van de taken en het bewaken van de voortgang zijn een greep uit de taken die een projectleider oppakt. Een goede projectleider beschikt over sterke organisatorische, communicatieve én leiderschapsvaardigheden. Als projectleider moet je in staat zijn om een balans te vinden tussen de doelstellingen van het project, de beschikbare middelen en de verwachtingen van de betrokken partijen om ervoor te zorgen dat het project succesvol wordt afgerond. 

Wat verdient een Projectleider E?

Het salaris van een Projectleider E wordt, naast de cao, ook beïnvloed door de opleidingsachtergrond. Over het algemeen geldt dat hoe hoger het opleidingsniveau, hoe hoger het salaris van een Projectleider E is. Het salaris van een Projectleider E varieert doorgaans tussen €4.000 - €5.700 bruto per maand.

Vacatures projectleider elektrotechniek

Onze vestigingen en E-teams zien een goede projectleider elektrotechniek graag komen. Vanwege uitbreiding zijn we regelmatig op zoek naar aanwinsten met elektrotechnische kennis én organisatorische skills.

Ben jij dat elektrotechnisch talent dat zijn hand niet omdraait voor projectplanning, teammanagement, budgetbeheer, tijdsbeheer, communicatie, risicobeheer, kwaliteitsborging en probleemoplossingen? Dan drinken wij graag een kop koffie met je. Tot snel?  

De techniek snelt vooruit, zo ook de elektrotechniek. Daarom hebben we mensen nodig die niet bang zijn voor innovatie. Een team aansturen is jouw tweede natuur en je bent pas tevreden als een project succesvol is opgeleverd en de klant je heeft bedankt voor de goede zorgen. Andersom bieden wij jou een uitdagende werkomgeving met een vriendelijke bedrijfscultuur waar je alle ruimte krijgt om te groeien. 

 

In de bouwwereld is teamwork essentieel. Naast de projectleider elektrotechniek, zijn er projectleiders in werktuigbouwkunde, engineersBIM modelleurs en werkvoorbereiders die allemaal bijdragen aan het succes van een project. Elk speelt een unieke rol in het ontwerp, de uitvoering en de voorbereiding, waardoor projecten efficiënt en effectief worden gerealiseerd. Ontdek meer over deze cruciale beroepen en hoe ze samenwerken om bouwprojecten tot een succes te maken.

Bouwen aan jouw carrière?

Interessante info?
Deel met jezelf of anderen