Anouk Ackermans

De beste werkgever zijn in onze branche, daar sta ik voor.

Anouk houdt wel van een uitdaging. Daarom ging ze ruim drie jaar geleden als HR adviseur aan de slag binnen een branche, waarbij de vakmensen nu niet bepaald voor het oprapen liggen. Creatief denken, meebewegen en proactief handelen, dat is wat deze -inmiddels- strategisch HR business partner doet. En daar krijgt ze energie van! 

Er ontstond behoefte aan een ‘strategisch HR business partner ziekenhuizen’, vanwege het doel landelijke dekking te creëren wat betreft de markt ziekenhuizen. Dit om klanten nog beter van dienst te kunnen zijn en eigen medewerkers door middel van opleiden, professionaliseren en werken in de regio te binden en te blijven boeien. Anouk groeide als HR adviseur door naar deze functie, omdat ze al 3,5 jaar binnen deze markt werkt. Daardoor kent ze de teams, hun doelen en ontwikkelbehoefte goed. 

 

“De specialisme ziekenhuizen is een bijzonder specialisme, omdat het net even iets anders van onze technische mensen vraagt”, vertelt Anouk. “Een ziekenhuis is een complexe omgeving. Zo heb je als technisch team rekening te houden met de medewerkers én met de patiënten in een ziekenhuis. Als je in de ene kamer aan de bedrading werkt, moet in de andere kamer de stroom niet uitvallen. Ook de doorlooptijd kan snel zijn. Het ziekenhuis moet haar werk kunnen blijven doen.” 

Landelijke dekking van ziekenhuisteams

Wat begon in Udenhout moet nu ook in het rest van het land gaan gebeuren. Iedere regio krijgt zijn eigen ziekenhuisteam. Arnhem was als eerste aan de beurt. Anouk: “We zijn op dit moment druk bezig met het integreren van het specialisme ziekenhuizen binnen verschillende regio’s. Mijn taak is om onder andere samen met het kernteam uit de regio een ziekhuisteam op te bouwen en onze HR visie uit te rollen. Het is een mooie uitdaging, en we leren veel bij.” 

De beste Ziekenhuisinstallateur

De uitdaging zit ‘m onder andere in het vinden van technisch talent. “De juiste mensen vinden in de techniek betekent dat je creatief moet zijn”, geeft Anouk aan. “Naast het aantrekken van jongeren, hebben we fors ingezet op het werven van zij-instromers. Dit zorgt voor een natuurlijke doorstroom (doorgroeimogelijkheden, red.) en houdt ons specialisme jong en dynamisch. 

 

Om ieder technisch talent te bereiken, investeert HR veel in duurzame relaties met scholen. Ook wordt er aan kennisdeling gedaan binnen de branche en is het een doel van HR om van medewerkers, medewervers te maken. Anouk: “We doen ons uiterste best om onszelf te profileren als de beste ziekenhuisinstallateur waar iedereen bij wil horen. Ook dat is een manier van werving.” 

Veel waardering en respect

Het naar je zin hebben op je werk is belangrijk. Gelukkig heeft Anouk veel plezier in datgene wat ze doet. Anouk: “Dat heeft te maken met de leuke sfeer, de toffe collega’s, de fijne voorwaarden, de doorgroeimogelijkheden maar ook met het feit dat we hier als HR team echt gewaardeerd worden. We zijn al aan de voorkant zichtbaar. Mensen weten ons te vinden. Bij sommige bedrijven komt HR alleen in beeld als er iets mis is, maar bij Hoppenbrouwers zijn we allemaal collega’s. Tja, het is hier nu eenmaal gewoon heel fijn werken.” 

Kom jij het team van Anouk versterken?

Bekijk alle vacatures