Kim Weist

Ik ben blij met deze kans en grijp hem met beide handen aan.

Als constructiebankwerker was Kim Weist altijd al bezig met techniek. Via een omweg in de zorg is Kim sinds kort werkzaam bij Hoppenbrouwers Techniek als zij-instromer. “Ondanks dat ik nog veel moet leren, voel ik mij een volwaardig medewerker. Ik ben blij dat ik deze kans heb gekregen en grijp hem dan ook met beide handen aan.”

Bij Hoppenbrouwers zijn zij-instromers meer dan welkom. Tijdens het inwerktraject word je door middel van praktijkervaring opgeleid tot monteur. Kim is een van de zij-instromers bij Hoppenbrouwers en leert snel. Kim: “Ik zocht naar een nieuwe uitdaging en vond techniek altijd al interessant. Tijdens mijn werk als constructiebankwerker was ik ook bezig met techniek. Nu mag ik mijzelf verder ontwikkelen als technicus en daar heb ik heel veel zin in.”

Leren door te doen

Kim wordt gelukkig van het werken met haar handen en is er niet voor gemaakt om een hele dag stil te zitten. “Ik vind het geweldig om met mijn handen te werken en problemen op te lossen”, geeft Kim aan. “Je moet goed nadenken voordat je handen het maken. En dan nog gaat het wel eens fout. Ook dat is een onderdeel van het leerproces”, aldus Kim. “Je werkt bij Hoppenbrouwers heel zelfstandig. Wanneer er iets misgaat, word je daar niet op afgerekend en krijg je de kans om het te corrigeren. Collega’s helpen mij ook enorm. Met veel ervaren collega’s om mij heen heb ik genoeg ‘leraren’ waar ik een heleboel van opsteek.”

Stap voor stap

Als zij-instromer volgt Kim naast haar werkzaamheden een opleiding tot monteur. Kim: “Ik volg nu een bbl-opleiding niveau 2. Naast vier dagen werken en een lesdag op school volg ik ook nog praktijklessen bij Hoppenbrouwers samen met andere zij-instromers.” Kim is ambitieus en nog lang niet uitgeleerd, maar dat vindt ze niet erg. “Uiteindelijk wil ik mijn niveau 3 ook nog halen en meer leren over de disciplines Elektrotechniek en Werktuigbouwkunde. Voor nu richt ik mij eerst op het behalen van mijn diploma en zoveel mogelijk leren in de praktijk”, licht Kim toe. 

Warm welkom 

Kim werkt sinds kort bij Hoppenbrouwers, maar voelt zich al helemaal thuis. “Ik ben hier geen nummertje, maar gewoon Kim. In het verleden heb ik gemerkt dat het andersom was en dat werkt niet prettig. Ik werd direct in het team opgenomen en ben onderdeel van de organisatie. Het maakt ook niet uit dat ik een zij-instromer ben. Ik word behandeld als een volwaardig lid van het team. Dat doet mijn zelfvertrouwen goed en maakt dat ik alleen nog maar meer zin heb in wat komen gaat.” 

Word jij de nieuwe collega van Kim?

Bekijk alle vacatures