Ron Schneider

Ik vind zelf sleutelen nog veel te leuk, de combinatie van installeren en een team aansturen is de ideale functie.

Na 30 jaar trouwe dienst bij een vorige werkgever, was Ron Schneider toe aan een andere werkomgeving. De uitvoerder reageerde op een Hoppenbrouwers Facebookbericht en van het een kwam het ander. Sinds 2,5 jaar loodst hij zijn team door kleine en grote projecten heen. En als het aan Ron ligt, dan blijft hij dit tot aan zijn pensioen doen. 

Sprong in het diepe

Het is nogal wat. Na 30 jaar switchen van werkgever. Maar Ron deed het. “Ik vond het wel spannend”, vertelt Ron. “Die beslissing is dan ook niet over één nacht ijs gegaan. Achteraf had ik het misschien veel eerder moeten doen.” Want het gevoel was direct goed. Een opmerking op een Facebookbericht -een post van Hoppenbrouwers- leidde tot een introductieavond en die leidde weer tot een gesprek aan tafel. “En dat gesprek was zo prettig, dat ik genoeg geprikkeld was om daadwerkelijk te solliciteren”, aldus Ron. En zo kwam het dat hij na 30 jaar zijn functie als chef-monteur neerlegde en voortaan door het leven gaat als uitvoerder bij Hoppenbrouwers Techniek Breda

Nieuwe inzichten

Ondanks dat Ron een bak aan kennis heeft, zijn er altijd nieuwe dingen te leren. Zo maakte hij bij Hoppenbrouwers kennis met LEAN plannen. Ron: “Daar had ik voorheen nog nooit mee gewerkt. En het was best even zoeken in het begin, maar nu helpt het me enorm bij het plannen van het werk. Ook vind ik het fijn om altijd met dezelfde mensen te werken. Dat is misschien geen nieuw inzicht, maar wel nieuw voor mij. Voorheen werkte ik iedere keer met andere teamleden. Dan moest je steeds opnieuw aftasten wat iedereen het beste kon. Nu weet ik precies wat ik aan mijn collega’s heb. Daardoor zijn we goed op elkaar ingespeeld.” 

Ron op z'n best

Nog niet zo lang geleden werkte Ron, samen met zijn collega-uitvoerder en hun team, aan een megaproject. Een distributiecentrum bestaande uit acht hallen, waarbij iedere hal uit drie voetbalvelden bestaat. Ron: “Zo’n project is hard werken en heel leuk om te mogen doen. Mijn collega onderhield het klantencontact. Ik stuurde het team aan, zorgde voor voldoende materialen, voerde controles uit en sleutelde zelf mee. Dan ben ik op m’n best.” Voor nu is het wachten tot het team van Ron weer aan de slag kan, maar het nieuwe jaar ziet er weer lekker druk uit. Tot die tijd dragen Ron en zijn collega’s zorg voor allerhande kleinere projecten. “Ik vind die afwisseling juist leuk”, vertelt Ron. “Al kijk ik wel weer uit naar een grote klus waar we met z’n allen de schouders onder kunnen zetten.” 

Tot aan het pensioen 

Over de vraag of Ron nog doorstroomambities heeft, kan hij kort zijn. Ron: “Ik sta graag met mijn voeten in de klei. Ik vind zelf sleutelen nog veel te leuk en de combinatie van installeren en een team aansturen is wat mij betreft de ideale functie. Dus laat mij maar tot aan mijn pensioen de rol van uitvoerder spelen. Dan ben ik dik tevreden.” 

Word jij de nieuwe collega van Ron?

Bekijk alle vacatures