Ruud de Haas

Ik vind het heel gaaf om de verantwoordelijkheid te krijgen om een eigen team te bouwen.

Ruud de Haas vond het als kleine jongen al interessant om uit te zoeken hoe verschillende installaties werken en maakte daarom op latere leeftijd de keuze voor een hbo-studie Werktuigbouwkunde. Na het afronden van zijn opleiding koos Ruud voor een traineeship bij Hoppenbrouwers. Na ruim twee jaar leren en werken gaat Ruud nu zijn eigen team bouwen. “Ik heb enorm veel zin om aan de slag te gaan en kijk uit om samen met collega’s aan mooie projecten te werken.” 

Theorie in praktijk brengen

Ruud begon zijn traineeship in 2019 en zit momenteel in de afrondende fase. De afgelopen twee jaar heeft hij gerouleerd tussen verschillende functies. “Ik begon met het werken aan de uitvoering van een project. Daarna ging ik aan de slag met het uittekenen van de werktuigbouwkundige installaties van een woontoren. Tot slot heb ik nog een periode op de bouw gewerkt samen met de monteurs om te kijken hoe alles uitgevoerd werd. Voor mijn afstudeeropdracht doe ik nu de engineering en ontwerp van een project, daar ligt mijn focus nu op. Het eerste jaar van het traineeship bestond voor Ruud veel uit de theorie. Het tweede jaar werd deze kennis getoetst in de praktijk door het aan gaan van verschillende projecten met de nodige technische kennis. “Het was heel leerzaam om de theorie direct in de praktijk toe te passen. Door verschillende werkzaamheden uit te voeren weet ik nu goed wat er van iedereen gevraagd wordt tijdens een project. Kennis die ik als projectcoördinator goed kan gebruiken.” 

Klaar voor de volgende stap

De komende maanden staan voor Ruud in het teken van het afronden van zijn traineeship. Ondertussen is hij al druk bezig met de toekomst. Ruud groeit door tot projectcoördinator en gaat zijn eigen team bouwen. Hiervoor zoekt Ruud collega’s die deze ambitie met hem willen waarmaken! “Ik vind het heel gaaf om de verantwoordelijkheid te krijgen om een eigen team te bouwen. Gemotiveerde en gepassioneerde monteurs, werkvoorbereiders en engineers zijn meer dan welkom. Ieder project is anders en er zijn altijd nieuwe uitdagingen. Ik wil voor mijn projectteam straks een sparringpartner zijn, die ook verstand heeft van de installaties.” 

Teamgevoel

Ruud kijkt uit naar de toekomst en gaat vol enthousiasme aan het werk om zo snel mogelijk aan de slag te gaan met zijn team. Ruud: “Het zal natuurlijk met vallen en opstaan gaan. Ik ben ook nog altijd aan het leren. Ik heb enorm veel zin om aan de slag te gaan en samen met het team mooie resultaten te behalen.” Teamgevoel en een goede samenwerking is voor Ruud erg belangrijk. “Ik zeg samen, omdat het voor mij echt om teamwork gaat. Een ervaren monteur die op pad gaat met een leerling, of een engineer die ook eens op de bouw gaat kijken. Elkaar willen begrijpen en verder willen helpen. Zelf heb ik dit natuurlijk ook gedaan, waar ik nu de vruchten van pluk.” 

 

Naast het werk is er voldoende ruimte voor een dolletje en gezelligheid. “Waar hard wordt gewerkt moet ook ruimte zijn voor gezelligheid. In mijn huidige team weten we heel goed wat we aan elkaar hebben en blijven we echt wel eens een half uurtje langer om een ander te helpen. Maar er is ook ruimte voor gezelligheid. Dat wil ik voor mijn toekomstige team ook: gedrevenheid, gezelligheid en de ambitie om samen te groeien.” 

Wil jij samen met Ruud bouwen aan een gedreven en ambitieus team?

Bekijk alle vacatures