Werken als Engineer?

Zeg je engineer, dan zeg je techniek. En dat in de breedste zin van het woord. Binnen Hoppenbrouwers Techniek werken zowel hard- en software engineers als engineers die gespecialiseerd zijn in gebonden gebouwen of Industriële Automatisering. In welk vakgebied je als engineer ook werkzaam bent, je bent nodig vanwege de technische oplossingen die je ontwikkelt. Een engineer is een echte vernieuwer. Jouw technisch inzicht maakt het leven een stukje makkelijker.

Wat is engineering?

Engineering staat voor technisch werk. Een engineer, ook wel een ingenieur genoemd, bedenkt en ontwerpt technische oplossingen. Je bent een techneut in hart en nieren en blinkt uit in natuurkunde, wiskunde en/of bouwkunde. Ook ben je heel creatief en denk je gemakkelijk buiten de kaders. Naast bedenken, ontwerpen en berekenen houd je je bezig met het testproces en onderhoud je de contacten met de leveranciers. Engineering is dus een breed vak en komt op alle niveaus voor. Heb je een mbo-, hbo- of wo-diploma? Voor iedere engineer en iedere ambitie is een passende engineeringsklus te vinden.  

Wat is een engineer?

Er bestaan veel soorten technische bedrijven. Van bedrijven in de bouw tot in de civiele techniek. Engineers zijn er dan ook in alle soorten en maten. Om als engineer aan de slag te kunnen, is een opleiding nodig. Afhankelijk van wat voor engineer je wilt worden, kun je kiezen voor een studie bouwkunde, civiele techniek, installatietechniek, elektrotechniek of werktuigbouwkunde. Als engineer kun je aan de slag bij een aannemer, bouwbedrijf of overheidsinstelling. Ook wij staan open voor enthousiaste engineers. Bij ons krijg je veel vrijheid in het bedenken en ontwerpen van installaties, waarmee je het leven van onze klanten en eindgebruikers nog gemakkelijk maakt. 

Wat verdient een Engineer?

Het salaris van een engineer wordt, naast de cao, ook beïnvloed door de opleidingsachtergrond. Over het algemeen geldt dat hoe hoger het opleidingsniveau, hoe hoger het salaris van een engineer is. Het salaris van een engineer varieert doorgaans tussen €3.000 - €4.500 bruto per maand.

Wat doet een engineer?

Als engineer ben je verantwoordelijk voor de kwaliteit en betrouwbaarheid van technische oplossingen. Je takenpakket is heel divers.  

 

Dit doet een engineer 

 

  • Technisch onderzoek verrichten 

 

  • Ontwerpen en bedenken

 

  • Berekeningen maken  

 

  • Testen van materialen 

 

  • De nieuwste technische ontwikkelingen bijhouden  

 

  • Contact onderhouden met leveranciers 

 

Qua skills is een engineer creatief, probleemoplossend, proactief en resultaatgericht. Verder werk je gestructureerd en heb je oog voor detail.

Solliciteren als engineer

Goede engineers zijn goud waard. Wij investeren graag in onze medewerkers. Binnenkomen als engineer bij Hoppenbrouwers Techniek betekent aan de slag gaan binnen een stimulerende omgeving met uitdagende opdrachten. Kom snel kennismaken, dan praten we verder. 

Een engineer is een belangrijke schakel tussen binnen en buiten. Je overlegt met je collega’s en ook met klanten en leveranciers. Dankzij jouw bijdrage wordt een (onderdeel van een) installatie nog slimmer. Daar maak je klanten en eindgebruikers blij mee. 

 

In de bouwwereld is teamwork essentieel. Naast de engineers, zijn er projectleiders in werktuigbouwkunde en elektrotechniekBIM modelleurs en werkvoorbereiders die allemaal bijdragen aan het succes van een project. Elk speelt een unieke rol in het ontwerp, de uitvoering en de voorbereiding, waardoor projecten efficiënt en effectief worden gerealiseerd. Ontdek meer over deze cruciale beroepen en hoe ze samenwerken om bouwprojecten tot een succes te maken.

Bouwen aan jouw carrière?