Werken als Werk- voorbereider?

Lekker aan de slag met een project lukt alleen als aan alle voorwaarden is voldaan om goed van start te kunnen gaan. En daar komt de werkvoorbereider om de hoek kijken. De hoofdtaak van een werkvoorbereider is het maken van een planning. Wat wordt er wanneer door wie gedaan? Daarnaast houdt een werkvoorbereider zich vaak ook bezig met calculeren, inkopen, technisch tekenen, ondersteunen en voorbereiden van alle werkzaamheden. Dankzij jou verloopt een project gestructureerd en soepel. 

Wat doet een werkvoorbereider?

Als werkvoorbereider neem je een centrale rol in binnen het bouwproces. Jij bent de schakel tussen de collega’s binnen en de collega’s op de bouwplaats. Daarnaast ben je ook het aanspreekpunt voor opdrachtgevers, leveranciers en onderaannemers. Je kunt je voorstellen dat beschikken over goede communicatieve vaardigheden belangrijk is voor een werkvoorbereider. Verder regel je als werkvoorbereider de inkoop van materialen, controleer je het tekenwerk, bewaak je de financiële en technische voortgang van een project en toets je de haalbaarheid van een project. Een van de laatste kwaliteiten die bij een werkvoorbereider horen, is dat je een superplanner bent. Een succesvol bouwproces begint met een kloppende planning.  

Werkvoorbereider in de techniek

Als werkvoorbereider in de techniek druk je je stempel op zowel de voorbereiding als de coördinatie van een project. Je houdt je bezig met het maken van efficiënte planningen en het overzien, documenteren en eventueel aanpassen van schema’s. Om als werkvoorbereider aan de slag te kunnen, heb je minimaal een mbo-diploma nodig. Wil je de meer complexe bouwprojecten leiden, dan is een hbo- of wo-opleiding gewenst. Denk hierbij aan een opleiding bouwkunde, civiele techniek, installatietechniek, werktuigbouwkunde of elektrotechniek. Heb je geen van deze vooropleidingen gevolgd en afgerond? Hoppenbrouwers Techniek staat open voor iedereen met de juiste motivatie en/of werkervaring ongeacht vooropleiding.

Wat verdient een werkvoorbereider?

Het salaris van een werkvoorbereider wordt, naast de cao, ook beïnvloed door de opleidingsachtergrond. Over het algemeen geldt dat hoe hoger het opleidingsniveau, hoe hoger het salaris van een werkvoorbereider is. Het salaris van een werkvoorbereider varieert doorgaans tussen €3.000 - €4.500 bruto per maand.

Solliciteren als werkvoorbereider

Ben jij die junior, medior of senior werkvoorbereider die toe is aan een nieuwe en uitdagende werkomgeving? Wij gaan graag met je in gesprek. Neem vandaag nog contact met ons op. 

Een waardevolle werkvoorbereider is een ster in organiseren. Zonder jou kunnen je collega’s niet goed van start. Als spin-in-het-web kom je terecht in een gezellig familiebedrijf met grote ambities. Als nieuwe collega laten we je graag meegroeien. Laat snel van je horen. We zien je graag. 

 

In de bouwwereld is teamwork essentieel. Naast de werkvoorbereiders, zijn er engineers, projectleiders in elektrotechniek en werktuigbouwkunde, en BIM modelleurs die allemaal bijdragen aan het succes van een project. Elk speelt een unieke rol in het ontwerp, de uitvoering en de voorbereiding, waardoor projecten efficiënt en effectief worden gerealiseerd. Ontdek meer over deze cruciale beroepen en hoe ze samenwerken om bouwprojecten tot een succes te maken.

Bouwen aan jouw carrière?