Bob Kraaijeveld

De hele wereld mag het weten: het is hier goed geregeld.

Op een dag weet je het. Je wordt techneut. Zo ongeveer verging het Bob. Na een carrière binnen de transportwereld maakte hij kennis met Hoppenbrouwers Techniek. Nota bene door verschillende interviews met Hoppenbrouwers medewerkers te lezen. En nu staat hij zelf in de schijnwerpers. Want Bob is zij-instromer. Bij het leukste familiebedrijf van Nederland. En daar is hij maar wat blij mee.

Hij werkte eerst een tijdje als verhuizer en daarna als vrachtwagenchauffeur. Dat ging heel aardig. Toch begon het bij Bob te kriebelen. “Je kunt je niet echt ontwikkelen binnen de transportsector”, licht Bob toe. “In ieder geval niet als vrachtwagenchauffeur of verhuizer. Ik begon na te denken over wat ik qua dan wel zou willen doen.” Zijn vriendin wees hem op de website van Hoppenbrouwers. Bob: “’Echt wat voor jou’, zei ze. ‘Je bent een collegiale man en je hebt wat voor iemand over. Aan de ene kant hoef je daar niets voor terug, en aan de andere kant toch ook wel een beetje’. En daar heeft ze gelijk in. Ik vind het fijn om af en toe te horen: "Hé Bob, mooi werk, dankjewel". Dat gebeurde bij mijn vorige werkgever niet en dat miste ik. Waardering voor je werk is belangrijk.” 

Doe maar niet, of toch wel?

Maar het was niet liefde op het eerste gezicht. Nadat Bobs vriendin voorstelde om Hoppenbrouwers een kans te geven, wees hij het technisch bedrijf zacht maar duidelijk af. “Ik vond het veel te groot”, legt Bob uit. “En ik wilde absoluut geen nummer zijn. Maar ik kreeg het ook niet uit mijn hoofd. Op een gegeven moment ben ik toch maar eens goed gaan kijken en heb ik ‘Medewerker aan het woord’-interviews gelezen. Ze kunnen namelijk wel zeggen: ‘We zijn een familiebedrijf’, maar het is wel fijn om dat uit de monden van de medewerkers te horen.” 

Al doende leren

Lang verhaal kort: Bob solliciteerde en werd aangenomen. Hij mocht deelnemen aan een bootcamp-traject. Bob: “Dat traject was echt ontzettend leuk. Samen met elf anderen leerde ik de basiskneepjes van elektra. Ook maakten we kennis met de Hoppenbrouwers werkwijze en wat de doorgroeimogelijkheden zijn binnen het bedrijf. Ik vond het heel motiverend.” 

 

En wat doet Bob nu? “Nu loop ik mee op projecten. Ik werk in een team van zeven collega’s in Dongen. Ik heb met alle lopende projecten meegekeken. In Almelo, in Dordrecht, noem maar op. Meestal loop ik mee met één persoon, soms ook met meerderen. Dat gaat heel goed. Ze zijn erop ingesteld om met zij-instromers te werken. Ze zien snel wat je wel en wat je nog niet kunt en wat ze van je kunnen vragen. Dat vind ik fijn. Ook vind ik het prettig dat ze je al snel verantwoordelijk maken voor wat je doet. Zodra ze zien dat het goed gaat, laten ze je je eigen ding doen.” 

Maar dan de moeite waard

Na zijn omscholingstraject ontvangt Bob zijn diploma en kan hij zich verder op de toekomst richten. “Hoppenbrouwers zorgt er met dit traject voor, dat je een mbo 3-diploma op zak hebt”, zegt Bob. “Ik vind het heel goed dat het bedrijf in haar medewerkers investeert. Daarom zeg ik voluit tegen iedereen die het horen wil: ‘het is hier goed geregeld’. Misschien vind je het spannend om de overstap te maken. Dat vond ik ook. Je begint toch weer onderaan. Maar het is echt de moeite waard. Mijn collega’s praten vol passie over hun werk, er hangt een ontspannen sfeer en je kunt hier stappen maken. Voor mij was het een echte eyeopener. Zo kan het dus ook.” 

Word jij de nieuwe collega van Bob?

Bekijk alle vacatures

Interessante info?
Deel met jezelf of anderen