Guus Cleij

Spijt van mijn carièreswitch heb ik zeker niet.

In de horeca heeft Guus bijna alle baantjes gehad en was hij een echt nachtdier. Na zijn omscholing tot monteur werktuigbouwkunde gaat voor Guus zijn wekker voortaan af op het moment dat hij bij zijn vorige baan nét in bed lag. Spijt van zijn keuze heeft Guus niet. “Ik heb het hier echt goed naar mijn zin.”

Na 15 jaar in de horeca zocht Guus een andere baan. Als jonge jongen twijfelde Guus tussen een opleiding in de richting van horeca of werktuigbouwkunde. Zijn keuze viel uiteindelijk op een carrière in de horeca. “Ik vind de horeca altijd een mooie afspiegeling van de maatschappij en heb er veel geleerd en meegemaakt. Ik heb nog steeds profijt van alle ervaringen die ik in de horeca heb opgedaan.” Na zijn tijd in de horeca was Guus nog een aantal jaar werkzaam in de fietsenbranche voordat hij aan de slag ging als zij-instromer bij Hoppenbrouwers. “Ik heb altijd al interesse gehad in techniek alleen wist ik niet of ik er mijn werk van wilde maken. Nu ben ik hartstikke blij dat ik deze keuze heb gemaakt en heb ik nog geen moment spijt gehad.”

Thumbnail of YouTube video Thumbnail of YouTube video

Een duidelijk plan

Guus zit vol ambitie en ziet voor zichzelf in de toekomst een rol in een aansturende functie. “Ik ben ook gestopt met de horeca omdat ik wat problemen met mijn voeten heb. Het is niet reëel om te denken dat ik de rest van mijn leven buiten bezig kan zijn. Daarom heb ik ook de ambitie om op den duur naar binnen te gaan en meer een aansturende rol te vervullen. Hier heb ik samen met Hoppenbrouwers al een plan voor gemaakt. Het is natuurlijk erg belangrijk om het vak goed te beheersen. Als ik eenmaal binnen aan de slag ga weet ik hoe het er buiten aan toe gaat. Zo wordt het contact makkelijker en heb je meer begrip voor elkaar omdat je weet wat er speelt.”

Op de juiste plek

Zijn nieuwe ritme en het vroeger opstaan was voor Guus na vele jaren horeca wel even omschakelen. “De nachtbraker in mij is wel verdwenen. Voorheen was ik hele nachten aan het werk in de horeca en nu lig ik juist vroeg in bed zodat ik nog wat aan mijn dag heb. Het vroege opstaan was natuurlijk even wennen maar je zit zo in het ritme.” Het juiste ritme heeft Guus bij Hoppenbrouwers gevonden en hij zit goed op zijn plek. “Hoppenbrouwers heeft niet voor niets de prijs van Top Employer gewonnen. Alles is goed geregeld en ik vind de loyaliteit naar het personeel erg fijn. Er wordt echt naar je ambities geluisterd en ik krijg de ruimte om deze ambities na te jagen.”

Wil jij net als Guus je ambities najagen?

Bekijk alle vacatures