Roel Hoosemans

Ik verwacht veel op het gebied van automatisering.

De ontwikkelingen gaan tegenwoordig razendsnel. Niet alleen de technologische ontwikkelingen maar ook op het gebied van medewerkers, klanten en maatschappij. Roel Hoosemans begon in 2005 bij Hoppenbrouwers en is sinds 2015 directeur water – infra & industrie. Met veel enthousiasme, nieuwsgierigheid en vertrouwen kijkt Roel naar de toekomst. “Ik ben nieuwsgierig naar alle ontwikkelingen die gaan komen. Vooral op het gebied van automatisering verwacht ik veel.” 

Op de juiste plek

Roel is zestien jaar geleden bij Hoppenbrouwers komen werken nadat hij groeiperspectief miste bij zijn vorige werkgever. “Ik had het gevoel dat ik werd afgeremd in mijn groeiambities. Hoppenbrouwers gaf mijn carrière een boost door de vrijheid en verantwoordelijkheid die ik heer kreeg, dat was precies wat ik nodig had.” Dat er bij Hoppenbrouwers genoeg groeimogelijkheden zijn was voor Roel snel duidelijk. “Ik begon in 2005 als werkvoorbereider en groeide binnen anderhalf jaar door naar projectleider. Ondertussen groeide de positie van Hoppenbrouwers in de waterwereld en kregen we steeds meer werk. Om de focus goed op alle projecten en de medewerkers te behouden ben ik sinds 1 april 2015 toegetreden tot de directie.” 

Je eigen lat bepalen

Roel is het levende bewijs dat groei gestimuleerd wordt binnen Hoppenbrouwers en probeert dat aan iedereen mee te geven. “Ik probeer medewerkers nu ook de vrijheid en verantwoordelijkheid te geven die ik toen kreeg. Dit betekent dat er fouten gemaakt mogen worden, hier leren ze het beste van. Als je iets wilt bereiken moet je ervoor gaan. Bij Hoppenbrouwers krijg je alle mogelijkheden om je persoonlijke doelen te behalen. Ik zie veel enthousiaste collega’s die plezier in zijn of haar werk hebben. Dat is waar we bij Hoppenbrouwers ook voor staan. Ik hoop dat dit nog jarenlang zo blijft.” 

Zin in de toekomst

In de discipline van Industriële Automatisering (IA) gaan de ontwikkelingen extra hard. Heb je als engineer de ene techniek onder de knie, gaat de volgende innovatie deur weer open. Roel is enthousiast over alle ontwikkelingen en kijkt uit naar de toekomst. “In vrijwel iedere branche wordt er gekeken hoe er geautomatiseerd en gedigitaliseerd kan worden. We gaan steeds meer werken met data en kunnen zo op voorhand weten wanneer er onderhoud moet gebeuren aan een machine. Zo kunnen we de levensduur van machines verlengen wat ook duurzaam is. Daarnaast denk ik dat er in de toekomst nog meer robots zijn die ons werk makkelijker maken. Door automatisering worden vanzelf nieuwe functies gecreëerd. In 2030 verwacht ik dat er functies zijn waar we nu nog niets vanaf weten. De ontwikkelingen gaan ontzettend snel. We moeten goed op de hoogte blijven en zorgen dat we voorop blijven lopen.” 

Kom jij het team van Roel versterken?

Bekijk alle vacatures